Wat is Instagram

Instagram is niet meer weg te denken van de gemiddelde smartphone. Veel mensen en bedrijven worden lid van Instagram. Hieronder leggen we uit wat Instagram nou precies is.

Instagram als social media

Instagram is op Social Media enorm populair onder gebruikers over de hele wereld. Grote sterren maken gebruik van de app om hun foto's te publiceren en mooier te maken. De app werkt heel eenvoudig en kan gebruikt worden om foto's te bewerken en te publiceren. Het bewerken van de foto's gaat eenvoudig met een filter. Met één klik bepaal je welk filter je graag wil gebruiken. Jouw foto's krijgen bijvoorbeeld een ouderwetse uitstraling of andere kleuren waardoor ze er beter uit komen te zien.

Een standaard foto maken met je mobiel is niet heel bijzonder. Door er een filter overheen te gooien ziet je foto er ineens heel anders uit. Daarnaast wordt de belichting aangepast zodat je foto eruit ziet alsof deze gemaakt is door een professionele fotograaf. Tot nu toe maken vooral jongeren gebruik van Instagram. Het grootste deel van doelgroep bestaat uit jongeren tussen de 16 en 24 jaar.

Filmpjes op Instagram

In het begin waren het vooral foto's die je kon publiceren op Instagram. Sinds 2015 is het mogelijk om korte filmpjes van 60 seconden te maken. Met deze filmpjes kan je iets laten zien waar je enthousiast over bent. Instagrammers maken er een uitdaging van om zoveel mogelijk te laten zien in de 60 seconden filmpjes. Dit zorgt elke keer weer opnieuw voor interessante filmpjes.

Na het opkomend succes van TikTok heeft Instagram Reels geintroduceerd. Hiermee kan je juist hele korte filmpjes tonen.

Koppel Instagram aan je social media

Je kan Instagram eenvoudig koppelen aan Facebook en Twitter. Foto's die je op je Instagram account plaatst kan je zo eenvoudig delen met je vrienden. Het is mogelijk om je vrienden te volgen op Instagram.

Je krijgt direct een overzicht van de mooiste foto's te zien. De kwaliteit van de foto's is haarscherp zelfs als je niet zo'n beste camera in je smartphone hebt zitten. Dit is voor de meeste mensen een reden om te kiezen voor Instagram. De App blinkt absoluut uit vergeleken met alle andere foto apps die je tegenkomt in de App-store.

Grote sterren op Instagram

Bijna alle grote sterren hebben een Instagram account. Met dit account geven ze een kijkje in hun leven. De meeste sterren delen regelmatig een foto op hun account om te laten zien waar ze mee bezig zijn. De sterren gebruiken het account tevens voor promotie van bijvoorbeeld hun nieuwe cd, film of product.

Bedrijven spelen hier slim op in door een sluip-reclame techniek toe te passen. Ze sturen sterren gratis producten toe in ruil voor een foto op Instagram. Naast grote sterren zijn er verschillende online persoonlijkheden die gesponseerd worden door grote merken. In ruil voor een vergoeding publiceren ze producten waarmee ze op de foto staan.

Doordat bedrijven steeds meer hun weg weten te vinden op Instagram, zie je ook de reclame toenemen. Sommige mensen ergeren zich hieraan. Er zijn zelfs mensen die hierom hun Instagram account verwijderen.

Onderdeel van Facebook / Meta

In 2012 werd Instagram officieel gekocht door Facebook voor een bedrag van 1 miljard dollar. Een deel van het geld werd contant betaalt en een ander deel in aandelen. Het bedrijf was zoveel geld waard omdat Instagram op dat moment meer dan 30 miljoen actieve gebruikers heeft. De gebruikers wonen verspreid over de hele wereld en delen dagelijks nieuwe foto's en filmpjes. De investering in Instagram is absoluut een succes te noemen.

De app is Twitter voorbij qua populariteit en heeft nu 500 miljoen actieve gebruikers. Hiervan is 300 miljoen dagelijks actief op Instagram. Vandaag de dag groeit de app nog steeds in gebruikers en populariteit.

Facebook? dat wil ik niet.

Mocht je door het lezen van bovenstaande nieuws niet meer verder willen met Instagram, lees dan hier hoe je Instagram kan verwijderen.