Je Instagram verwijderen

Jouw Instagram verwijderen is niet moeilijk. Lees hieronder op welke manier je dit super eenvoudig kan doen.

Instagram wordt veel gebruikt om snel en eenvoudig foto's te delen. Het is makkelijk aangemaakt en je kan snel beginnen. Alleen hoe kom je er weer vanaf?

Genoeg van Instagram

Er lijkt een einde aan de stijging in het gebruik van sociale media. Naast Instagram zien ook Twitter en Facebook hun stijging in gebruik en gebruikers afvlakken.

Instagram is in zeer korte tijd erg populair geworden. Vooral door het eenvoudig gebruik van foto-filters is Instagram enorm gegroeid. De kenmerkende vierkante foto's hebben in een aantal jaar voor gigantische gebruikersaantallen gezorgd.

Nu is Instagram meer bekend van haar Reels. Korte filmpjes over verschillende onderwerpen.

Door de populariteit heeft Meta, moederbedrijf van Facebook, in 2012 Instagram overgenomen.

Misschien is deze overname voor jou een reden geweest om te willen stoppen met Instagram. Het is algemeen bekend dat Meta haar geld verdient met gegevens over en van haar gebruikers. Na het overnemen van Instagram is dit platform onlosmakelijk verbonden geraakt met dit verdienmodel. Jouw leuke foto's en Reels op Instagram worden dus gebruikt om jouw advertentie profiel op te bouwen.

We begrijpen heel goed dat dit een reden voor veel mensen is om hun Instagram account te verwijderen.

Deepak Darzi

Veel mensen hebben geen enkel idee wat er met hun gegevens en foto's op internet gebeurd.

Deepak Darzi
frontend programmeur

Instagram functionaliteit standaard op smartphones

De filters voor op foto's waarmee Instagram groot is geworden is door veel anderen geïmiteerd. Niet alleen zijn er veel gelijkende apps verschenen, ook de smartphone-makers hebben niet stil gezeten. Veel nieuwe smartphones hebben hun eigen, native, foto-filters. Met de standaard foto-app in de nieuwste besturingssystemen van de smartphones kun je nu ook filters toepassen. Hiermee is Instagram in zijn belangrijkste functionaliteit niet meer noodzakelijk. Mocht dit voor jou ook zo zijn, dan kan je hier lezen hoe je jouw Instagram verwijdert.

Hoe verwijder je Instagram?

Instagram heeft het niet gemakkelijk gemaakt om je account te verwijderen. Waarschijnlijk willen ze zoveel mogelijk voorkomen dat mensen hun verlaten. Je moet weten waar je het kan vinden op de website van Instagram. De functionaliteit om dit te doen zit namelijk flink verstopt. Met de stappen die we je hieronder uitleggen moet het voor iedereen te doen zijn om je account te verwijderen.

In de veelgestelde vragen van Instagram vind je niet de uitleg om jouw gegevens te verwijderen. Daarom hebben wij hem hier voor je opgenomen.

Je account tijdelijk uitschakelen

Wanneer je even offline wilt zijn van Instagram, dan kan je jouw account tijdelijk uitschakelen. Je foto's blijven dan bestaan maar zijn niet zichtbaar voor anderen. Instagram heeft deze optie makkelijk vindbaar gemaakt. Zeker als je dit vergelijkt met de definitieve verwijderoptie. Deze optie is namelijk een stuk lastiger te vinden.

Mocht je om welke reden dan ook je account tijdelijk willen uitschakelen dan moet je hiervoor eerst inloggen. Vervolgens ga je naar jouw instellingen. Kies hier voor “Profiel bewerken”.

Helemaal rechts onderaan op deze pagina zie je een linkje staan naar “Account tijdelijk uitschakelen”.

Account tijdelijk verwijderen

Je kan vervolgens een reden opgeven waarom je dit wilt. Instagram gebruikt deze informatie logischerwijs om te zien of algemene redenen zijn dat gebruikers hun account willen uitzetten. Zodoende kan Instagram hier mogelijk actie op ondernemen.

Instagram verwijderen

Als je besloten hebt om Instagram te verwijderen, zijn er een paar stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je account volledig wordt verwijderd. Hier zijn de stappen die je moet volgen om Instagram permanent te verwijderen:

  • Ga naar de Instagram-website en log in op je account.
  • Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek van de pagina.
  • Klik op 'Profiel bewerken' en scrol helemaal naar beneden.Edit profiel
  • Klik op de link 'Accounts Centre', bij het Meta icoon.Accounts
  • Je komt in jouw Accounts Center van Meta
  • Klik hier onderin weer op 'Accounts'Accounts center
  • Je kan nu bij je account kiezen voor verwijderen / removeVerwijder account
  • Instagram vraagt ​​om je nogmaals te bevestigen dat je je account wilt verwijderen.
  • Je account is nu permanent verwijderd.

Top, relax, ontspan en geniet van een heerlijke tijd zonder Instagram 😎