Instagram account verwijderen

Jouw Instagram account verwijderen lijkt lastig. Als je echter weet hoe, is het een fluitje van een cent. Lees hieronder hoe je dit kan doen. Je kunt ervoor kiezen om je account tijdelijk te verwijderen. Ook kan je het natuurlijk definitief doen.

Antoinette Zeildijk

Ik heb uren gezocht hoe ik mijn Instagram account kon verwijderen. Gelukkig vond ik hier het antwoord.

Antoinette Zeildijk
amateur fotograaf

In de instellingen van Instagram vind je niet de mogelijkheid om jouw account te verwijderen. Ook in de veelgestelde vragen kan je niet eenvoudig het antwoord vinden.

Instagram wil niet dat je gaat

Omdat het zo verstopt zit lijkt het wel alsof Instagram niet wil dat je bij hen weggaat. Ergens ook logisch, gebruikers zijn natuurlijk hun bron van inkomsten.

Zelfs wanneer je de juiste verwijderlink hebt gevonden, probeert Instagram nog te voorkomen dat je bij hen weggaat. Voordat je definitief kan verwijderen, moet je eerst een reden opgeven waarom je wilt stoppen met Instagram. Zodra je een keuze hebt gemaakt, krijg je een aantal alternatieve opties voorgeschoteld. Deze alternatieven zijn acties die je kan doen om jouw redenen weg te nemen.

Bijvoorbeeld: Wanneer je opgeeft dat je teveel afgeleid wordt door Apps van derden, krijg je uitleg over hoe je deze Apps kan blokkeren.

instagram account verwijderen

Instagram account verwijderen

Oke, hoe kan je dan wel je account verwijderen? We hebben een stappenplan geschreven met de link naar de pagina waar je dit kan doen.

Lees dit stappenplan hier Instagram verwijderen.

Insta in plaats van Instagram

Veel jongeren spreken niet over Instagram maar over Insta. Dit is natuurlijk een afkorting.

Deze afkorting is veelgehoord in de communicatie tussen jongeren. Volgens enkele gebruikers tussen de 15 en 17 jaar is dit omdat het lekkerder “bekt”. Het woord Instagram is gewoon net iets te lang om in het Nederlands lekker uit te spreken.

Marie Lou

Eerst zat iedereen op Insta, nu zie je bijna niemand meer.

Marie Lou
student communicatie