Je Instagram verwijderen

Jouw Instagram verwijderen is niet moeilijk. Lees hieronder op welke manier je dit super eenvoudig kan doen.

Instagram wordt veel gebruikt om snel en eenvoudig foto's te delen. Het is makkelijk aangemaakt en je kan snel beginnen. Alleen hoe kom je er weer vanaf?

Genoeg van Instagram

Er lijkt een einde aan de stijging in het gebruik van sociale media. Naast Instagram zien ook Twitter en Facebook hun stijging in gebruik en gebruikers afvlakken.

Instagram is in zeer korte tijd erg populair geworden. Vooral door het eenvoudig gebruik van foto-filters is Instagram enorm gegroeid. De kenmerkende vierkante foto's hebben in een aantal jaar voor gigantische gebruikersaantallen gezorgd.

Deze populariteit is ook de grote spelers niet ontgaan. In 2012 heeft Facebook Instagram overgenomen en ingelijfd in het bedrijf.

Misschien is deze overname voor jou een reden geweest om te willen stoppen met Instagram. Het is algemeen bekend dat Facebook haar geld verdient met gegevens over en van haar gebruikers. Na het overnemen van Instagram is dit platform onlosmakelijk verbonden geraakt met dit verdienmodel. Jouw leuke foto-filter foto's op Instagram worden dus gebruikt om jouw advertentie profiel op te bouwen.

We begrijpen heel goed dat dit een reden voor veel mensen is om hun Instagram account te verwijderen.

programmeur

Veel mensen hebben geen enkel idee wat er met hun gegevens en foto's op internet gebeurd.

Deepak Darzi, frontend programmeur.

Instagram functionaliteit standaard op smartphones

De filters voor op foto's waarmee Instagram groot is geworden is door veel anderen geïmiteerd. Niet alleen zijn er veel gelijkende apps verschenen, ook de smartphone-makers hebben niet stil gezeten. Veel nieuwe smartphones hebben hun eigen, native, foto-filters. Met de standaard foto-app in de nieuwste besturingssystemen van de smartphones kun je nu ook filters toepassen. Hiermee is Instagram in zijn belangrijkste functionaliteit niet meer noodzakelijk. Mocht dit voor jou ook zo zijn, dan kan je hier lezen hoe je jouw Instagram verwijderd.

Hoe verwijder je Instagram?

Instagram heeft het niet gemakkelijk gemaakt om je account te verwijderen. Waarschijnlijk willen ze zoveel mogelijk voorkomen dat mensen hun verlaten. Je moet weten waar je het kan vinden op de website van Instagram. De functionaliteit om dit te doen zit namelijk flink verstopt. Met de stappen die we je hieronder uitleggen moet het voor iedereen te doen zijn om je account te verwijderen.

In de veelgestelde vragen van Instagram vind je niet de uitleg om jouw gegevens te verwijderen. Daarom hebben wij hem hier voor je opgenomen.

Je account tijdelijk uitschakelen

Wanneer je even offline wilt zijn van Instagram, dan kan je jouw account tijdelijk uitschakelen. Je foto's blijven dan bestaan maar zijn niet zichtbaar voor anderen. Instagram heeft deze optie makkelijk vindbaar gemaakt. Zeker als je dit vergelijkt met de definitieve verwijderoptie. Deze optie is namelijk een stuk lastiger te vinden.

Mocht je om welke reden dan ook je account tijdelijk willen uitschakelen dan moet je hiervoor eerst inloggen. Vervolgens ga je naar jouw instellingen. Kies hier voor “Profiel bewerken”.

Helemaal rechts onderaan op deze pagina zie je een linkje staan naar “Account tijdelijk uitschakelen”.

Je kan vervolgens een reden opgeven waarom je dit wilt. Instagram gebruikt deze informatie logischerwijs om te zien of algemene redenen zijn dat gebruikers hun account willen uitzetten. Zodoende kan Instagram hier mogelijk actie op ondernemen.

Instagram verwijderen

Volg de volgende stappen op om jouw Instagram te verwijderen.

account verwijderen
  1. Log in op jouw Instagram account.
  2. Ga naar deze pagina. Je krijgt deze afbeelding te zien.
  3. Geef een reden aan waarom je jouw account wilt verwijderen.
  4. Klik op mijn account definitief verwijderen.
  5. Klaar! Jouw Instagram account wordt nu verwijderd.