Account verwijderen

Google account verwijderen

Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van je Google account, is het handig om hem af te sluiten. Zo blijven er minder gegevens van jou beschikbaar.

Zeker weten? Echt verwijderen?

Als je besluit om je Google account te verwijderen is het slim om heel even goed na te denken. Je account is namelijk aan alle diensten van Google gekoppeld.

Wanneer je tot verwijderen overgaat, worden namelijk van alle diensten je gegevens verwijderd.

Zo gaat dit o.a. over je gegevens bij Youtube, Android telefoons, Google Maps en Zoeken. Maar ook bijvoorbeeld de foto's die je bij Google Fotos hebt staan.

Hieronder staat het stappenplan beschreven.

Zo ziet je Google Account eruit nadat je bent ingelogd.

google account verwijderen

Google account verwijderen

Volg de onderstaande stappen.

  • Surf naar: accounts.google.com
  • Kies voor het tabblad "Gegevens en Personalisatie"
  • Klik bij de optie "Je Google-Account verwijderen" op "Je account verwijderen"
  • Je wordt gevraagd om je wachtwoord, voer deze in.
    • Je kan nu een backup van je gegevens downloaden
    • Klik hiervoor op "je gegevens downloaden"
  • Bevestig je verwijdering door de vinkjes aan te vinken.
  • Jouw account is nu verwijderd

Of bekijk deze video hoe je op een telefoon je account verwijderd.